tiistai 26. syyskuuta 2017

Syksyn työssäoppiminen

http://www.kukkatalo.fi/myymalat/salo


Olin työssäoppimassa Pirilänkukkatalolla. Se siaitsee Rauhalinnankaari 4 Salo.
Olen työssäoppimassa 14.8- 29.9.2017 asti.

Pirilänkukkatalo on kauppa, jossa myydään kasvien kasvatukseen tarvikkeita ja istutuksia, sekä haudoille kynttilöitä ja puutarhoihin sun muualle patsaita.

havainnollistamiseksi kuvia

Esillepano ja niiden teko

Esillepano suunitelmissa myydään samaa tavaraa jota on jo hyllyssä paljon, eli tavallaan yli määräisiä tulee paljon laitettua, mutta muuten esillepanoissa ei ole tarkkaa säädöstä millätavalla niiden täytyy olla tai näyttää, pikemminkin se menee niin, että se näyttää hyvältä.


Työpaikka sanasto 

Työpaikka sanastoa ei niin kertynyt, siellä käytettiin hyvin samantapaisia sanoja mitä olen jo entuudesta kuullut että tiennyt.

Lisämyynti on hyvin selkeästi näkyvillä koko mymälässä esim. kukkakasvatuksien lähellä myydään niihin mahtuvia ruukkuja tai koristetikkuja. Kassalla taas myydään koristekivien kanssa multia, multalapioita, oksasaksia, haravoita, työhanskoja, ruukkuja ja ötökänmyrkkyä. 

Trendi  

Tämän hetkinen trendi on syyskasvit, istutukset ja syysmulta

Roolit   

Ei ole vakituisia rooleja, jokainen voi tehdä työtä jos on saatavilla, mutta joku hoitaa pääasiassa sähköpostin, Ale hinnaston, kassan (jne)

Työtehtäviäni   

Olen tehnyt paljon tavaran purkua, syysmarkkinoille istutusehdotelmia, ruukkujen hinnoittelua, tiivistämistä, täyttämistä, pesua, kukkapöytien huuhtelun, kukkien kastelua, nyppimistä, koristelua, laminointia,  pölyjen pyyhintää, asiakkaitten ohjaamista. opetellut käärimään kukan sanomalehteen ja siivonnut.
Ruukkujen täyttöä

Tein Kukka-asetelmaehdotuksia

Pessut kaikkilasi astiat

Pessut huolella kukka pöydän

Tiivistänyt koko hyllyä

laittanut kaikkiin hinnat

Nyppinyt

Pessyt

Mitä olen oppinut?   

Laminoimaan, toimia yllätävissä tilanteissa rauhallisesti, Laittamaan hintalappuja erillaisiin tuki metallilastu telineisiin, Tehdä koristeita, Nyppimään erillaisista kukista huonot nuput pois, käsittelemään erillaisia kukkia (jne)

Asiakkaan roolissa  

Mitä näen ensimmäisenä ? Näen suoraan edessäni isot lasiovet vasemmalla puolella taas isot pinot multaa ja oikealla puolella samaa. Lasiovien yläpuolella lukee punaisella tekstillä Kukkatalo.
Kun astun sisään niin oikealla puolella myydään koristekiviä, multaa ja ötökänkarkottin myrkkyjä, vasemmalla taas lisää valikoimia ötökän myrkkyjä ja lannoitteita. Kun katson suoraan näen kaksi kassaa oikealla kulmalla, sekä vasemmalla. Edessä päin jatkuu kulkusuunta, sekä vasemmalle että oikealle pääsee tarvittaessa.
Värimaailma on vaihteleva, jos kukat vaihtuvat, muuten myymälän väri on valkeanharmaa.
Tilassa on helppokierellä katsoen sopivaa kukkaa/kukkia joka puolelta. Kukka pöytien ympärillä on sopivasti tilaa liikkua.
Kun asikakas saapuu toivotetaan huomenta tai tervehditään, kun asikakas on lähdössä hänet kutsutaan tervetulleeksi uudelleen tai sanotaan näkemiin.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti