lauantai 12. joulukuuta 2015

Työssäoppiminen Hemannin sale

Aloitin työssäoppimisen Hermannin salessa ja tavoitteet olivat asiakas palvelua edistäviä vaatimuksia.
Sale hermanni on osa S-ryhmää ja se sijaitsee  helsingintie14 salo. Se on miellyttävän pieni ja palvelee, joka päivä. Tämä sopii hyvin niille, jotka tahtovat pistäytyä ruokaostoksilla, eivätkä tahdo mennä isoon kauppakeskukseen. valikoima on pienuudestaan riippumatta runsas.
 Päivä.1. Ensin aloitettiin perusasioilla, eli miten täällä toimitaan ja miten pääsen aloittamaan ensimmäisen tehtävän ongelmitta.
Hyllytys: Siinä on kolme vaihetta: Enarit eli viivakoodi numerot, päivämäärät. Täytyy tietää myös
miten pitää toimia, jos on sattumalta hyllyssä vanhentunut tuote tai se ei muuten ole käyttökelpoinen, se on esim. repeytynyt, ryttääntynyt tai avattu. No, ensinnäkin pitää kertoa pomolle tai jollekin, joka osaa hoitaa sen erikseen muista tuotteista. Sen hintaa alennetaan tai hävitetään. Hyllytyksessä kannattaa vielä katsoa, että tuotteet ovat edessä.
Entä jos tuote ei mahdu hyllylle ? Jos käy niin, että jokin tuote ei mahdu sen kuuluvaan paikkaan, sen voi laittaa naapuri tuotteiden taaimaiseksi tai päälle.

Työpaikalta sain käyttöön housun ja paidan.
Aloitin maanantaina ensimmäisestä rullakosta, joka sisälsi kastikkeita, säilytystuotteita, jauhoja ja puhdistusaineita ynnä muuta..
Ruoka-ajat ja kahvitauot pidettiin työpaikan annetun ohjeen mukaan taukotilalla.
Niiden kesto oli 15min- 30min.

Päivä.2. Saavuin työpaikalleni 6.45 ja työt aloitin 7.00.
Aloitin purkamaan ja hyllyttämään samaan malliin. Etsin paikat johon tuotteet kuuluivat tai, jos en löytänyt kysyin aina henkilökunnalta apua.
Hyllytin koiran- ja kissanruokia, maitotuotteita, juomia, kastikkeita, mausteita, puhdistusaineita ja pakasteita (koiran- ja vihannespakasteita)

Tämän päivän aikana opin uuden sanan: ''dolli''.
Se tarkoittaa matalaa, renkailla kulkevaa alustaa, johon voi laittaa, vaikka pienen laatikon, joka sisältää juomia/juomapakkauksia.päivä.3. Sain lisäohjeita, miten pitää toimia, jos joku aikoo varastaa tuotteita/tuotteen, vaikka piilottaa sen takin sisään. Ainoa asia on ilmoittaa vikkelään kaupan henkilökunnalle, että he voivat seurata varkaan toimintaa,

Osaan jo hyllytyksen, Rullakon kokoamisen, pahvien prässäämisen, ilmoittaa hajonneista tuotteista ja ohjata asiakkaita.Tässä vaiheessa on ollut netti poikki muuton takia, mutta tällä hetkellä olen tehnyt työharjoittelu- paikassa samoja tehtäviä. Työharjoittelupaikka on perheeni muuton takia paljon kauempana, kuin mitä se oli aikaisemmin. Sen takia aloitan työt 8.00 ja saavun tietenkin 15 min aikaisemmin.

Mitä olen oppinut? Hyllyttämisen, perussäännöt, asiakkaitten ohjaamisen, ilmoittamisen jos on poikkeuksia sinä päivänä sekä kysymään apua tarvittaessa.
Tässä hieman kuvia :)

tässä olen hyllyttänyt kahvi tuotteita hienoon riviin.

Mehuja 
Virvokejuomia 

MaitotuotteitaEi kommentteja:

Lähetä kommentti